top of page
Having_a_smoke.png
Alkemia

Alkemia on magiatonta tiedettä, joka perustuu tutkimukseen erilaisista aineista sekä niiden reaktioista keskenään. Se on siis eräänlaista alkukantaista kemiaa. Alkemistit uskovat kaiken koostuvan neljästä elementistä: vedestä, ilmasta tulesta ja maasta. Esimerkiksi humanoidit ovat rakentuneet näistä elementeistä siten, että vesi on veri ja eritteet, maasta rakentuu liha ja ilma tulee keuhkoihin antaen elämää. 

 

Alkemian harjoittaminen perustuu käytännön tasolla kokeiluun ja teorioiden tutkimiseen. Kokeita kehitetään keittämällä erilaisia kasveja, litkuja ja muita epämääräisiä sekoituksia, jotta niistä saataisiin muodostettua erilaisia rohtoja ja jopa jalometalleja. Ainakin alkemistit uskovat voivansa niitä tuottaa. Alkemisteilta saattaa löytyä kotoaan joitain välineitä alkemiaan, kuten lasipurkkeja, polttimia, pinsettejä ja suojavarustuksia. Yleensä alkemisteilla on salakielellä kirjoitettu vihkonen, joka on pulloillaan teorioita ja tuloksia. Juuri nämä kirjaset ovat alkemistien kalleimpia esineitä. 

Tiede & teknologia

​Magian ollessa laitonta ja jopa väärää, Imperiumissa keskitytään tieteisiin. Se onkin hyvin kehittynyttä halki koko Imperiumin. Erilaisia keksintöjä ja lääketiedettä edistäviä löytyjä tapahtuu hetki hetkeltä. Imperiumissa arvostetaan myös tutkimustieteitä kuten biologiaa, matematiikkaa ja fysiikkaa. Teknologiaan sovelletaan usein metallinhallintaa, ja se kehittyy edelleen. Tässä joitakin esimerkkejä maailmassa esiintyvästä tieteestä:

Aseet

Imperiumi on täynnä sotaa nähnyttä kansaa, jonka vuoksi heidän aseteolisuutensa on hyvin kehittynyttä. Metallinhallinnan ansiosta kykenee muovaamaan esimerkiksi miekoista kestävämpiä ja vahvempia kuin pelkällä takomalla. Tähän on erikoistunut tietyt sepät.
Metallinhallinan ansiosta vergarenit ovat onnistuneet kehittämään jo varsin tehokkaita tuliaseita, joista osa jopa toimii ruudilla. (Aseiden toimintaperiaatteet selvityksen alla). Myös tykkejä löytyy., suuria ja pieniä. Tietenkin muutkin rodut saavat nauttia vergarenien tuottamista hedelmistä, joko laillisesti tai laittomasti.​

Lääketiede

Imperiumissa parannetaan magialla vain silloin kun siihen on välitön tarve. Siksi he keskittyvätkin lääketieteeseen. Vuosituhansia kansalaiset ovat tutkineet erilaisten raaka-aineiden parantavia ominaisuuksia. Niin enemmän ajankohtaisia kuin menneiden parannuskeinoja on mahdollista saada. Joka kaupungissa on apteekki, ja useimmissa myös rohtopuoti, jossa asiantuntiat voivat sekoittaa rohtoja erilaisiin tarkoituksiin varsin erikoisistakin raaka-aineista. Akupunktio ja painepisteet katsotaan yhdeksi parannuskeinoksi etenkin fysioterapiassa.


Imperiumissa ollaan kehittyneitä myös erilaisissa operaatioissa, kuten kirurgiassa. Tehostuneiden nukutusaineiden ansiosta ne sujuvatkin varsin kivuttomasti niin potilaalta kuin lääkäriltäkin. On olemassa jo jonkinlaisia elimensiirtoja, vaikka niistä toipuminen ei olekaan varmaa. Monet kehon sisäiset ongelmat hoidetaan usein leikkauksilla, mikäli siihen on mahdollisuus.

Tietenkin, voi myös myöntää, että myös huumausaineet ovat olemassaoleva asia kehityksen vuoksi. Eikä kaikki lääkkeetkään luotettavia ole, sillä laittomia kauppiaita on edelleen olemassa.

Junat

Junien kehitys mullisti Imperiumin matkailun. Lähes jokaiseen Imperiumin maahan on rakennettu jonkinlainen junajärjestelmä. Toisin kuin luulisi, nämä suuret metalliset vempeleet eivät toimi polttoaineella. Junia ohjaa iso joukko vergareneja metallinhallinnalla. Jokainen heistä liikuttaa yhtä osaa, joka johtaa ketjureaktioon, mikä saa junan liikkeelle. Yhden junan liikkeellepanoon tarvitaan noin 15 henkeä, riippuen tokin vaunujen ja rahdin määrästä. Junaa ei voi ohjata, vaan se kulkee täysin raiteiden varassa. Tämän vuoksi rautatietyöläisten on oltava valppaina vaihtamaan raidetta junan tullessa.

Laivat & sukellusveneet

Etenkin vergarenit ovat jättäneet purjelaivat taaksensa. Sen sijaan he käyttävät kokometallisia laivoja. Ja mitään pieniä sellaisia ne eivät tosiaankaan ole. Ne ovat valtavia. Suurimmat voittavat koossaan purjelaivat mennen tullen. Kuten juniakin, laiva saadaan liikkeelle metallinhallinnalla. Tilanteen vaatiessa ne voivat myös toimia kivihiilellä. Enimmäkseen tämän kaltaiset valtavat laivat ovat sota- ja rahtilaivoja. Tavalliset veneet ja baatit voivat edelleen olla puisia, riippuen käyttötarkoituksista. Jotkut sotalaivat saattavat olla aseistettuja metallinhallinnalla toimivilla harpuunoilla, jopa tykeillä.

Veden alainen maailmakaan ei ole jäänyt sinne kuulumattomilta tutkimatta. Sukellusveneet ovat varsin uusi keksintö, mutta se on otettu jo käyttöön. Sukellusveneiden toimintaperiaatteet ovat samankaltaiset kuin laivojen. Kovin syvälle ei veneillä kyetä vielä sukeltamaan, ja niiden happikapasiteetti on hyvin rajallinen. Sukellusveneet ovat myös varsin pienikokoisia käytännön syistä. Yleensä niitä saatetaankin käyttää tiedusteluun, joissakin saattaa olla jopa harpuunoita.

bottom of page