top of page

Uskonto

Luojat
Kaikkialla Hiekkamaissa on tiedossa luojien nimet. Lohikäärmevaltiaat, yhteisnimeltään Muinaiset, sekä heidän erilainen siskonsa Mondetsuukena. Heidän tiedettiin luovan maailma kodikseen, ja rodut seurakseen. Muinaiset loivat dranmirit omaksi kuvakseen, ja Mondetsuukena loi vergarenit omaksi kuvakseen. Muinaiset loivat myöhemmin heidän seurakseen myös lohrianit, sabret sekä hilvarit. Heille luojat soivat lahjaksi elementit ja magian, jota tänä päivänäkin on maailma pullollaan.

Muinaiset ja Mondetsuukena asuivat aikoinaan kansojen keskuudessa. Näistä Mondetsuukena etenkin osoitti suurta rakkautta luomiaan kohtaan, ja auttoi heitä kehittymään ja voimistumaan sillä välin kun Muinaiset nauttivat saamastaan palvonnasta. Mondetsuukenan suoma apu auttoi loppujen lopuksi vergareneja kehittymään nopeammin kuin muut kansat, jonka Muinaiset huomasivat. Kateus ja raivo valtasi heidät. He eivät sietäneet ajatusta että yhden jumalolennon luoma kansa olisi heidän luomiaan suurempi, viisaampi ja ylempi. Ajan kuluessa heidän vihansa vain kyti ja kyti sisällä yhä voimakkaammaksi. He sokeutuivat kansansa tarpeilta. Lopulta he saivat tarpeekseen ja täysin arvaamatta hyökkäsivät jumalattaren kimppuun vangiten hänet synkkään aukkoon taivaalle ikuisiksi ajoiksi. Vergarenit häädettiin Grunhallista, luojaolentojen kotimantereesta, ja lohikäärmeet pyyhkivät kaikki muistot heidän olemassaolostaan, jotta heidän kansansa rakastaisi ja palvoisi heitä ikuisesti.  Voidakseen saada kansat kokonaan itselleen, he asettuivat aurinkoon vahvistaen sen lämmintä, valoisaa ja kutsuvaa hehkua. Se lumosi kansat valollaan ja lämmöllään, ja käännyttivät ne heidän armoilleen, jättäen surusta murtuneen ja petetyn kuun ilmentymän yksin. Tai niin he kuvittelivat.Kuu ja aurinko
Mondetsuukena ja Feuartayo. Hiekkamaat ovat omaksuneet hallitsijarotunsa uskonnon suurilta osin. Kuuta pidetään kaiken hyvän perikuvana. Onhan se paikka, jonne Mondetsuukena on vangittu. Kuun ja sen kierron ympärille kaikki maailmassa kiertyy. Kuun vaiheet kertovat Mondetsuukenan ja Feuartayon välisestä kamppailusta, jossa jumalatar luo valoisan seittiverhon kansaa siunaamaan ja muistuttamaan vain jotta Feuartayo voisi sen raivossaan murtaa yhä uudelleen ja uudelleen.
Aurinko puolestaan on pahan perikuva. Sanotaan, että Hiekkamaat olivat aikoinaan Feuartayon raivon kohde, polttaen kaiken tuhkaksi, jonka päällä nykyään kansa kävelee. Aurinko on jäänne Muinaisista, ja heidän vihasta. Sanotaan, että pahat sielut, Muinaisten puoleen kääntyneet sekä rikolliset joutuvat Feuartayon tulikehään kärventymään kuoleman jälkeen. 

Kuitenkin, Grunhallin maasta tulleille Muinaiset ovat ainoat luojaolennot, jotka he tuntevat. Mytologian mukaan Muinaiset pyyhkivät Grunhallin asukkaiden muistot, ja vangitsivat heidät valtaansa magian, voiman ja auringon lämmön houkutuksilla. Muinaisetkin olivat aikojen saatossa jääneet unholaan. Uskonto on vahva osa kulttuuria, etenkin mitä vergareneihin tulee, mutta se ei tarkoita että koko kansa toimisi sokeasti sen armoilla. Mielipiteet jakaantuvat asiasta kuin asiasta.

Feuartayo läpinäkyvä.png
bottom of page