top of page
Sarma (1).webp

Magia

Magiasysteemiä hiotaan parhaillaan

Kaikki magiaan kykenevät humanoidit omaavat magialähteen omassa kehossaan, josta he voivat ammentaa magiaa käyttöönsä. Aivan kuten energia juoksemiseenkin, on tämäkin rajallista. Yksi humanoidi ei kykene ilman avustusta tekemään useampaa vaativaa loitsua, kirousta tai muuta taikaa kerralla. Vähiten energiaa menee humanoidin oman elementin hallintaan, mutta ilman ylimääräistä lähdettä, humanoidi väsyy. Humanoidin lähde palautuu levätessä, mutta mitä tyhjemmäksi se on kulutettu, sen kauemmin siinä kestää.

Opiskeleminen

Vergarenien toimesta magian julkinen opettaminen on kielletty rangaistuksen uhalla. Tämä ei kuitenkaan vie mahdollisuutta hahmolta oppia magiaa.

Tahtoessaan oppia magiaa, hahmon tulee etsiä pelissä joku, joka suostuu mentoriksi tai hankkia käsiinsä magiasta kertovia opuksia. Itsenäinen magian opettelu ei ole mahdollista.

Elementtimagia

Suurimmalla osasta roduista on mahdollisuus oppia rotunsa elementtimagia.

Dranmirien elementti on tuli. He kestävät kuumuutta paremmin kuin muut lajit. Kun elementtiä lähtee harjoittamaan, sillä pystyy luomaan tulipalloja, tulipiiskoja ja myöhemmin jopa tuliseinämiä.

Lohrianien elementti on vesi. Elementtimagia esiintyy veden ohjailemisen ja muotoilemisen muodossa. Vesielementin taitaja osaa luoda aaltoja ja vesipyörteitä, pystyen ohjailemaan vettä myös sen muissa olomuodoissa. 

Sabrejen elementti on maa. He kykenevät tuntemaan maan värähtelyn ja paikantamaan sillä muiden liikkeitä helposti. Eloperäisen maan muokkaaminen kuin köynnösten luominenkin ovat sabrejen erikoisalaa.

Hilvareiden elementti on ilma. Taitaja kykenee luomaan erikovuisia tuulenpuuskia sekä hallitsemaan tuulen liikkeitä haluallaan tavalla. 

Vergarenien elementti on metalli. He pystyvät muotoilemaan ja muokkaamaan sen koostumusta kuin savea, ja luomaan siten erilaisia metalliesineitä kädenkäänteessä, joutumatta sulattamaan sitä. Pieniä esineitä on luonnollisesti helpompi tehdä kuin suuria, joiden kanssa tarvitaan useamman apua. Vergarenit kykenevät leijuttamaan metalliesineitä ja vetämään niitä lähemmäs itseään. Taitavimmat vergarenit kykenevät myös muuttamaan metallia nestemäiseksi.

Taikaesineet

Nimensä mukaisesti loihdittuja esineitä, joita voi luoda moneen käyttöön. Toiset ovat kertakäyttöisiä, toisiin upotettu magia pitkäkestoisempaa. 

Yksi asia yhdistää poikkeuksetta kaikkia taikaesineitä. Hinta ja harvinaisuus! Taikaesineet ovat hyvin kalliita, eikä niitä jaeta kenelle tahansa kansalaiselle. Taikaesineet ovat haluttua mustan pörssin tavaraa.

Musta magia

Tabu! Musta magia on kiellettyä jopa maagien keskuudessa. Silti rohkeimmat ovat uskaltautuneet opiskelemaan mustaa magiaa. Magia on erittäin voimakasta sekä vaarallista aiheuttaen käyttäjälle kuin kohteelle vahinkoa.

bottom of page